Regjeringen vil gjennomføre sine planer om privatisering av jernbanen. Vi skal ikke avfeie alle forslag i jernbanereformen. Men vi følger ikke H/Frp-regjeringens hovedtanke om at det viktigste for å bedre norsk jernbanedrift er omfattende privatisering og anbudskonkurranser.

Jernbanens største problem er mangel på statlige investeringer i togmateriell og infrastruktur. Ingen ting av dette blir annerledes om for eksempel Flytoget skulle vinne konkurransen om Dovrebanen, eller om det er Deutsche Bahn som får ansvaret.

Det er nå bred politisk enighet om at jernbane har høy prioritet. De to siste regjeringer konkurrerer om hvem som har bevilget mest til jernbanen. Det pågår en oppgradering av togmateriellet, men enda viktigere er den store satsingen på InterCity. Når den er på plass vil toget knytte Norge sammen på en måte vi tidligere ikke har opplevd. Da vil vi få helt nye bo- og arbeidsregioner her i landet.

Det er tempoet i dette arbeidet som burde være regjeringens fokus nå. Vi frykter at iveren etter å få linjene ut på anbud fører til at ansvaret for jernbaneutbygging i Norge pulveriseres. Hvis toget står mellom Oslo og Drammen er det ikke lett for folk å vite hvem som har ansvaret, sier leder for Stortingets transportkomité Linda Helleland (H) til Dagsavisen. Det blir ikke enklere når utenlandske selskap overtar togstrekningene. Det viktigste er at toget går, og at det går ofte og raskt. Det er det som er jobb nummer en for regjeringen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.