Arbeiderpartiet i Hamar sprekker for åpen scene i jernbanesaken. Hamar Arbeidersamfund gikk tidligere denne uka ut med åpen støtte til dobbeltspor langs dagens trase. Korridor 1 er det beste alternativet basert på den kunnskapen man har i dag, mener det største arbeiderlaget i Hamar Ap.

Dette har fått lederen i Vestre Hamar Arbeiderlag til å reagere. Leder Anders Daleng Haukedal sier til Hamar Arbeiderblad at det ikke er formålstjenlig å forhåndsprosedere et traséalternativ i media. Det er å gå mot partiprogrammet til Hamar Arbeiderparti.

Uttalelsene illustrerer temperaturen i jernbanedebatten. Ledelsen i Ap har lenge klart å holde partiet samlet rundt standpunktet om at det til nå ikke foreligger nok kunnskap til å mene noe om traseene. Noen mener åpenbart at de likevel vet nok.

Vi er ikke overrasket over at de ulike oppfatningene i Hamar Ap nå kommer til syne. Det er mer overraskende at man så lenge har klart å forholde seg som passive tilskuere til en debatt som av de fleste betraktes som den viktigste på flere tiår. Det er ikke til å komme bort fra at for en del av Hamars innbyggere handler dette om hvorvidt jernbanetraseen vil påvirke deres bosituasjon. Det er ikke rart at Vestre Hamar Arbeiderlag er kritisk til et valg av korridor 1 langs Mjøsa, så lenge en stor andel av deres medlemmer er bosatt på Storhamar og kan bli berørt av et slikt trasévalg.

Derfor tror vi ordfører Morten Aspelis advarsel til sine medlemmer mot å favorisere et traséalternativ ikke vil bli hørt. Skillelinjene i jernbanedebatten går tvers gjennom flere av de politiske partiene, og kan neppe parkeres. Det tror vi heller ikke er noen fordel. Det er bra for jernbanedebatten hvis også Arbeiderpartiets medlemmer deltar, selv om de har ulike oppfatninger. Korridor 1 har hatt stor oppslutning på meningsmålingene, men mangler talspersoner i den offentlige debatten. Medlemsmøtet i går viser at de finnes. En levende debatt fratar ikke ordføreren eller andre sentrale politikere retten til å vente med å ta standpunkt til resultatet av utredningene forligger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.