I hvert fall ikke i denne omgang. Både Høyre og By- og bygdelista gikk klart ut mot forslaget til fungerende rådmann Terje Halvorsen.

Etter hvert ble det også klart at varaordfører Geir Byberg (KrF) ikke ville støtte forslaget. Bakgrunnen er at kommunen har budsjettert med 141 millioner kroner i eiendomsskatt i år. Anslaget ser imidlertid ut til å sprekke med to millioner kroner. De pengene må man altså finne et annet sted.

Vi er slett ikke prinsipielle motstandere av eiendomsskatten. Det er da heller ingen partier som tydelig flagger at de vil fjerne eiendomsskatten innenfor overskuelig framtid, om de kommer i posisjon.

Vi reagerer imidlertid på at dette fort blir en lettvint måte å skaffe inntekter på. Det er enklere å sende regningen til innbyggerne enn å se på hvordan kommunen drives og hva som prioriteres. Derfor velger administrasjon og politisk flertall ofte minste motstands veg.

I Hamars tilfelle tror vi det er særlig viktig å analysere drift og organisasjon. Det pågår for tiden en engasjert debatt om hvorvidt Hamar kommune drives for dyrt, eller om investeringene har vært for store.

Uansett vil det være helt nødvendig å kutte kostnader. Da kreves det vilje til å prioritere kjerneoppgavene, og se på effektiviteten i alle ledd. Til denne prosessen tar kommunen seg råd til å bruke konsulenter.

Da er det etter vårt syn et dårlig signal til kommunens innbyggere hvis kuttprosessen starter med å sende ut en ekstraregning på økt eiendomsskatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.