• Jørn Strand er rådmann i Ringsaker.
    FOTO: Jo Kjetil Heggelund

Det er meget sterkt etter en snuoperasjon over to år. Foran kommunevalget i 2015 var det klart at den som ble ansatt i den utlyste stillingen som rådmann ville få den tøffe jobben med å bringe kommunens økonomiske drift i balanse. Den jobben fikk Bjørn Gudbjørgsrud.

Et halvt år tidligere skrev vi her på lederplass at Hamar kommune burde ringe Ringsaker-rådmann Jørn Strand. To år senere kan vi heldigvis fastslå at det ikke var nødvendig. Jørn Strand hadde vært en ypperlig rådmann i Hamar, men resultatene som er levert i Ringsaker taler for seg selv. Viktigere er det imidlertid at Bjørn Gudbjørgsrud har vist seg å være den som kunne ta grep om Hamars vanskelige situasjon.

Resultatorienterte rådmenn med gjennomføringskraft som samtidig klarer å samarbeide med politikerne vokser ikke på trær. Det kan se ut som både Ringsaker og Hamar nå har en administrativ ledelse som får de kommunale tjenestene til å fungere innenfor budsjettrammene, og samtidig utfordrer det politiske miljøet til å sette seg nye mål og visjoner.

Vi registrerer at Gudbjørgsrud åpner for at Hamar kommune kan bruke noe avoverskuddet til å redusere litt på eiendomsskatten. Det er en oppfordring vi allerede har gitt til kollega Jørn Strand, og vi gjentar den gjerne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.