Først gjorde ordførerkandidat Knut Fangberget en helomvending i sykehussaken, og sa nei til et storsykehus for Innlandet. I går smelte Hamar Høyre-leder Jane Meyer igjen døra for Storhamar håndball, og klubbens forsøk på å få slettet kommunal gjeld. Høyre er lei av dårlig ledelse og elendig økonomistyring i idretten. Hvis toppidretten ikke er attraktiv nok for sponsorer og publikum til at den kan drives på egen kjøl, får man heller tilpasse ambisjonene etter de økonomiske rammene.

Det er et klart og tydelig standpunkt, som vi langt på vei deler. Men det er et stykke unna Knut Fangbergets reaksjon da den økonomiske krisen i Storhamar var et faktum. Da ville Høyres ordførerkandidat avvente rådmannens innstilling. Nå har noen forstått at dette kan bli en av de viktigste sakene i valgkampen.

Det hevdes med styrke at Ap vant valget i 2011 på løftet om ny håndballhall. Denne valgkampen kan på mange måter bli en reprise. Ikke minst fordi saken må avgjøres av kommunestyret før valget. Alle partier tvinges til å tone flagg. Og så sterkt står idretten i Hamar at det skal sterk rygg til for å legge seg ut med idrettsledere som alltid synes å mene at byen trenger idretten for nær sagt enhver pris.

Det er likevel forskjell på å love en ny håndballhall, og på nytt bruke offentlige midler til å redde eliteidretten. Forslaget til ordfører Morten Aspeli (Ap) innebærer at gjeld slettes hvis klubben betaler leie framover. Det er ikke sikkert alle synes det er spiselig at et idrettslag skal få betalt for å betale for seg.

Denne saken vil uansett splitte byen. I Arbeiderpartiet er redningsaksjonen en vinnersak. Båndene til idretten er historisk sett sterke. For Høyre er det viktig å markere en annen profil enn Ap. Dette er en god mulighet til å vinne velgere som er lei av at toppidretten særbehandles. Så spørs det om de er mange nok til å veie opp for de som vil ha elitehåndball på Hamar vest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.