Det er spennende å følge debatten om den politiske situasjonen i Stange for tida. Nærmiljølista for Ottestad presenterte nylig sitt politiske program. Mottakelsen fra de etablerte politiske partiene har ikke vært hjertelig. Annet var heller ikke å vente.

Frp-leder Truls Gihlemoen innrømmer riktignok at «det pågår et opprør i Ottestad». Men noe eget politisk parti ser han likevel ikke noe behov for. Hamar-politiker Anne-Lise Bakken (Ap) mener at « … lokale by- og bygdelister erfaringsmessig blir for sneversynt.» Det går det an å være enig i. Samtidig er det et faktum at Bakkens parti har tapt til sammen fire valg for By- og bygdelista i Hamar. Velgerne er altså ikke alltid enige i at de etablerte politiske partiene er best.

Ottestad-opprørets kjerne er at den nye bydelen i Stange ikke får tilstrekkelig gjennomslag i kommunestyret i Stange. Venstres Erik Ringnes spør her i Hamar Arbeiderblad om det egentlig handler om at det har utviklet seg en egen Ottestad-identitet.

Det er en interessant innfallsvinkel. Stemmer hans analyse betyr det at politikerne har en større utfordring enn å gi Ottestad-befolkningen mer politisk innflytelse. Noe av kjernen i vårt lokaldemokrati handler om at innbyggerne opplever at de har felles identitet med kommunen de bor i. Hvis dette limet forsvinner vil det fort oppstå politiske spenninger.

Det kommende kommunevalget vil gi en pekepinn på hvor sterkt opprøret i Ottestad er. De politiske partiene må velge hvordan de vil forholde seg til nykommeren i den politiske floraen. To ting kan vi være ganske sikre på. Ottestad vil få stadig større politisk betydning for Stange kommune i form av befolkningsvekst, mens det «gamle Stange» i form av bygdene vil svekkes på grunn av fortsatt fraflytting. Dessuten må vi forvente at den sittende regjering vil fortsette med kommunesammenslåinger, som den har lovet. Debatten om Hamar og Stange som en kommune er ikke over, selv om det ikke ble noen endringer ved siste korsvei.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.