Paviljongen skal huse 52 førsteklassinger som snart er klare for skolestart, og dermed avhjelpe plassmangelen ved skolen. Truls Gihlemoen, leder i Stange Frp, er slett ikke begeistret for løsningen og mener bygget knapt ville vært godkjent som hvilebrakke for E6-arbeidere.

Kriseløsningen er selvfølgelig ikke ideell. Barns fysiske arbeidsmiljø – og læreres, for den del – er generelt et forsømt område. Mange barn og unge tilbringer skolehverdagen sin i omgivelser og lokaler som preges av både dårlig luftkvalitet, dårlig plass, dårlig akustikk og store etterslep på oppussingsbehov. Det er utvilsomt et tegn på dårlig politisk planlegging og prioritering når skolebygg enten ikke er store nok, eller når nybygg, påbygg eller rehabilitering drar ut i tid. Befolkningsøkning er ikke noe som skjer over natta, så store førsteklassekull må man både kunne forutse og planlegge for. Knapt noen skolestruktur er så gjennomdiskutert som den i Stange kommune, og Hoberg burde dermed vært utvidet tidligere. Der har Gihlemoen rett.

Spørsmålet er likevel i hvor stor grad Frp bør slå politisk mynt på denne situasjonen. Vi tror ingen barn tar skade av å tilbringe noe skoletid i brakker. En nødløsning er ikke nødvendigvis en krise, og dette er tross alt bedre enn å sitte stuet sammen i alt for små klasserom uten boltreplass. De negative holdningene får barna i så fall fra sine foreldre og andre voksne. Paviljongen – som riktig nok er et forskjønnende ord på en brakkerigg – er selvfølgelig ikke ment å stå der for alltid. Det påpeker også rektor Trond Arne Børresen. Han roser kommunens eiendomsavdeling for å ha vært løsningsorientert, men vi håper han også legger ordentlig press på skoleeieren – kommunen. Altfor ofte ser vi at brakker blir permanente, men disse må erstattes av ordentlige skolelokaler innen rimelig tid. Politikerne kommer ikke utenom de bevilgningene. Noe annet kan ikke Stange være bekjent av.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.