Hun liker ikke at NSBs konduktører går med buttons mot privatisering av jernbanen, eller at det ligger løpesedler fra LO om den samme saken på togene. Jane Meyer, leder for Hamar Høyre, er i harnisk over at hun finner materiell på togene mot regjeringens planer om å sette jernbanestrekningene ut på anbud.

Vi har ikke lagt skjul på at vi er kritiske til den omorganiseringen av jernbanen som H/Frp-regjeringen nå vil gjennomføre. Men vi er enige med Jane Meyer i at togene ikke er arenaen for den debatten. Også de jernbaneansatte må forholde seg til reglene. Akkurat som Sykepleierforbundet ikke skal legge løpesedler mot sykehusnedleggelser på de pårørendes venterom eller i pasientenes sykesenger, bør togpersonalet respektere at man har rett til å sette seg på toget uten å få løpesedler om privatisering av jernbanen.

Men når Hamar Høyres leder gjør dette til en debatt om det fagligpolitiske samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og LO, synes vi hun skyter langt over mål. Vi forstår godt at hun som medlem av Høyre misliker at LO gir pengestøtte til Arbeiderpartiet og andre partier på venstresida for å drive valgkamp. Men det er ingen grunn til å tro at sjøfolkene i rederiene Høegh og Wilhelmsen, eller de ansatte i Rimi jubler høyt over at noe av overskuddet går til Høyres valgkamp. Næringslivet og fagbevegelsen har ulike oppfatninger av samfunnsutviklingen, og vil naturlig nok forsøke å påvirke den ved å støtte politiske partier som arbeider for deres mål.

Vi undrer oss over at Jane Meyer sier hun vil blåse liv i debatten om samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet. Vanligvis foretrekker lokalpolitikerne at det er de lokale sakene som står i sentrum i kommunevalgkampen. Her forsøker lederen for et lokalt partilag å gi valgkampen et nasjonalt preg. Det hadde vært mer spennende hvis Hamar Høyre brukte energien på å fortelle hvordan kommunens økonomiske situasjon. Her er det mange muligheter til å markere Høyres politikk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.