For to år siden oppfordret samme Fangberget alle til å stå sammen for et sykehus i Mjøs-regionen. Nå innser Høyre at det ikke er noen politisk oppslutning i Innlandet om et storsykehus. Ifølge Fangberget er det laber stemning for felles sykehus også i Oppland Høyre.

Vi legger særlig vekt på utspillet fra Høyres ordførerkandidat, fordi han representerer det største regjeringspartiet. Fangbergets parti har helseministeren. Vi må derfor kunne anta at han vet at det ikke er politisk vilje i helsedepartementet til å prioritere storsykehus i Innlandet. Helseministeren og Helse Sør-Øst er avgjørende instanser når sykehusstrukturen i Innlandet skal defineres.

Med dette utspillet har både Høyre og By- og bygdelista klargjort at de går for fylkessykehus i Hedmark. Ordfører Morten Aspeli (Ap) holder fortsatt fast ved at planene om et storsykehus har livets rett. Aspeli sier til HA at han ikke ser noen grunn til å endre strategi nå. Tvert imot frykter han at utspillet til Høyre vil skade planen for et mjøssykehus.

Vi er i utgangspunktet helt enig med Morten Aspeli i at et moderne storsykehus for hele Innlandet er den klart beste løsningen. Vi har i flere år argumentert for at et slikt spesialistsykehus vil være det klart beste tilbudet for pasientene. Dessverre må vi konstatere at det ikke finnes politisk gjennomføringskraft til dette prosjektet. Verken i Høyre eller Ap kommer det forpliktende støtte til den langvarige utredningsprosessen som pågår.

Samtidig prioriteres helsemilliardene alle andre steder, ikke minst til Oslo. Passiviteten vi opplever i sykehussaken kan bli Hamars største problem. Mens Sykehuset Innlandet utreder, posisjonerer både Lillehammer og Elverum seg for fylkessykehus. Får vi ikke forpliktende løfter om mjøssykehusets betydning hos Helse Sør-Øst, risikerer vi at Hamar blir frakjørt når den endelige avgjørelsen faller.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.