Sånn sett jobber Ringsaker Blad i de beste journalistiske tradisjoner når avisen undersøker hvordan ordfører Anita Ihle Steen (Ap) finansierte feiringen av 50-årsdagen til rådmann Jørn Strand. Men funnene bør ikke gjøres større enn de er. Pengene ble ikke tatt fra driftsbudsjettet til kommunen, og rammet verken sykehjem eller barnehager.

Vi er også enige i at det grunnleggende sett skal etterstrebes likhet mellom kommunalt ansatte, enten man er hjelpepleier på et sykehjem eller rådmann. Men når ordførerens bruk av 78.000 kroner for å markere rådmannens 50-årsdag ender som en sak i kommunens kontrollutvalg, da har man mistet bakkekontakten.

Hvis en relativt enkel lunsj uten alkoholservering skal presenteres som et utslag av lederes grådighet, vil nok jubilantene betakke seg i framtida. Det blir noe litt trist over det hele når ordføreren etter et slikt arrangement skal måtte stå skolerett for kontrollutvalget.

Vi har rett til å vite hvordan offentlige midler brukes. Det er en offentlig sak. Derfor har blant annet høye lederlønninger i store statseide selskaper i flere år vært gjenstand for sterk kritikk. Vi skal selvsagt også holde et våkent øye med lederlønninger i kommunesektoren, inkludert ordførere og rådmenn i egen region. Men når det vurderes å lage retningslinjer for Anita Ihle Steens representasjonskonto på beskjedne 350.000 kroner, blir jakten på mulig misbruk av offentlige midler pinlig.

Også innenfor kommunal sektor må det ved enkelte anledninger være rom for å markere ledere som gjør en viktig innsats. Ringsaker kommune er så heldig å ha en rådmann som har et brennende hjerte for den kommunen han har vært administrativ leder for gjennom ti år. Gode ledere i kommunene kan gjøre en viktig forskjell for innbyggerne, akkurat som god ledelse i næringslivet er etterspurt. En enkel lunsj på 50-årsdagen med andre etatssjefer og politikere fra regionen, handler om å honorere nettopp dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.