Denne helga har Hedmark Arbeiderparti årsmøte. Det bør være et årsmøte i selvransakelsens tegn. Partiet har mistet makten i fylkets to største byer, Hamar og Elverum. Det er alvorlig, fordi befolkningsutviklingen i andre deler av fylket er negativ. Riktignok er Ap-ordfører Anita Ihle Steens sterke posisjon i store Ringsaker et lyspunkt. Det kan likevel ikke overskygge det faktum at Arbeiderpartiet ser ut til å miste velgere i de områdene hvor det er urbanisering og vekst.

Bente Elin Lilleøkseth og Per-Gunnar Sveen har vekslet på lederrollen de fire siste årene. Fylkespartiet har vært preget av politisk ro og fordragelighet. Men er det egentlig det Hedmark Ap trenger? Både Lilleøkseth og Sveen bør spørre seg selv om Hedmark Ap er for lite framoverlent, når makten går tapt i fylkets sentrale områder.

Hamar Arbeiderparti avholdt nylig et årsmøte preget av motsetninger og kamp om posisjonene. Det ble uttrykt tydelig frustrasjon over mangelen på en klar politisk retning. Arbeiderpartiet her i fylket kan ha noe å lære av hvordan det utvikles ny politikk i typiske byområder andre steder i landet.

Vi synes også det er en mangel på utvikling av nye lederemner i Hedmark Ap. Med et lite unntak for Anette Trettebergstuen er det lenge siden fylkespartiet i Hedmark hadde åpenbare framtidige kandidater til toppvervene i Arbeiderpartiet. Skal Hedmark Ap igjen sitte i førersetet i «det røde fylket» må kanskje ordet fornyelse tas i bruk på årsmøtet i bastionen Ringsaker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.