Hamars paradegate blir stadig mer folketom, fulgte vi opp med på lederplass her i avisen. Nå har vi forsøkt å undersøke fakta. Heldigvis kan det se ut som virkeligheten er mer nyansert enn både ordføreren og Hamar Arbeiderblad antok.

Gjennomgangen av regnskapstallene til en rekke utvalgte bedrifter i gågata og Strandgata viser at det fortsatt går an å drive god butikk midt i Hamar sentrum. Ekstra hyggelig er det at noen av byens mest tradisjonsrike forretninger ikke bare lever videre, men fornyer seg og satser større. Det gjelder blant annet Optiker Ottestad, Lindmark Frisør og gullsmed Børke. Dette er bedrifter som har eksistert i godt over 100 år. De satser videre i sentrum fordi de har tro på sentrumshandelen.

Men det er ikke bare tradisjon som sikrer suksess. En del av restaurantene kan også vise til gode økonomiske resultater i et marked som har tøff konkurranse. Pizzanini har utvidet lokalene. Indiske Royal India har kontinuerlig suksess og har doblet salget på fem år. Bobby Vold har fått det til med sushirestauranten Nagomi, som gir gode konsernbidrag til Vold Eiendommer AS.

Vi skal være forsiktige med å trekke enkle, bastante konklusjoner. Men skal vi tolke de næringsdrivende kan det se ut som evnen til å fornye seg så man hele tiden er klar for framtida, parret med vilje til en langsiktig satsing er viktige faktorer for å lykkes.

Gjennomgangen av regnskapene beskriver ikke en rosenrød situasjon. Enhver kan se at det fortsatt er tomme lokaler i sentrum. Derfor vil tanken om en sentrumskoordinator slik Busterud har foreslått, kunne bidra til mer samordning og bedre utnyttelse av eiendommene. Men de verste scenarioene om et dødt sentrum etter åpningen av CC Stadion har ikke slått til. Næringsvirksomhet i sentrum er liv laga for den som har stayerevne og kan tilby kvalitet.

Les også
NYHET Einar Busterud er ikke fornøyd med ståa i Hamar sentrum.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.