Hamar er et av de stedene hvor Riksteatrets forestillinger selger aller best. Det er en virkelig gladnyhet produksjonssjef Ingvild Hellum ved Riksteatret serverte i Hamar Arbeiderblad i går. Sulten på teater er stor her i regionen, og folk går mann av huse når Riksteatret kommer på turne. Hamar kulturhus er blant landets tre-fire beste spillesteder. Slikt inspirerer selvsagt Riksteatret til å komme hit med sine forestillinger så ofte som mulig.

Like gledelig er det at alle former for forestillinger kan settes opp her. Det er slett ikke slik at bare lett tilgjengelige forstillinger går godt. Publikumet i Hamar kulturhus tar gjerne imot teater som ikke faller inn i kategorien main stream. Selvsagt setter vi pris på en god komedie eller en musikal. Men vi kjøper også billetter til forstillinger som krever mer av publikum enn en god latter.

Dette er en utvikling vi har sett over tid. Teater Innlandet har i flere år gitt oss et stort utvalg av ulike teatersjangre, og sånn sett lært sitt publikum at teater har mange uttrykksformer hvis man er villig til å gå inn i det enkelte teaterstykke på stykkets premisser. Derfor går det absolutt an å spekulere i at den jobben som er gjort av Teater Innlandet og teatersjef Janne Langaas, er med på å legge et godt grunnlag for suksessen til Riksteatret.

Hedmarkingene vil noe på teaterfronten. Vi vil underholdes, men ønsker også å bli kjent med teater som utfordrer og krever noe av oss. Slik tar Hamar viktige steg som kulturby, og blir attraktiv for den som har god teaterkunst å formidle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.