Hamar er et av de stedene hvor Riksteatrets forestillinger selger aller best. Det er en virkelig gladnyhet produksjonssjef Ingvild Hellum ved Riksteatret serverte i Hamar Arbeiderblad i går. Sulten på teater er stor her i regionen, og folk går mann av huse når Riksteatret kommer på turne. Hamar kulturhus er blant landets tre-fire beste spillesteder. Slikt inspirerer selvsagt Riksteatret til å komme hit med sine forestillinger så ofte som mulig.

Like gledelig er det at alle former for forestillinger kan settes opp her. Det er slett ikke slik at bare lett tilgjengelige forstillinger går godt. Publikumet i Hamar kulturhus tar gjerne imot teater som ikke faller inn i kategorien main stream. Selvsagt setter vi pris på en god komedie eller en musikal. Men vi kjøper også billetter til forstillinger som krever mer av publikum enn en god latter.

Dette er en utvikling vi har sett over tid. Teater Innlandet har i flere år gitt oss et stort utvalg av ulike teatersjangre, og sånn sett lært sitt publikum at teater har mange uttrykksformer hvis man er villig til å gå inn i det enkelte teaterstykke på stykkets premisser. Derfor går det absolutt an å spekulere i at den jobben som er gjort av Teater Innlandet og teatersjef Janne Langaas, er med på å legge et godt grunnlag for suksessen til Riksteatret.

Hedmarkingene vil noe på teaterfronten. Vi vil underholdes, men ønsker også å bli kjent med teater som utfordrer og krever noe av oss. Slik tar Hamar viktige steg som kulturby, og blir attraktiv for den som har god teaterkunst å formidle.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00