Det er en rekke gode grunner til at det er en allmenn oppfatning hos sentrale aktører innenfor politi- og justissektoren at Hamar er det naturlige hovedsetet. Riktignok er det ingen som så langt vil bekrefte en slik konklusjon, men signalene er entydige.

For det første har det stor betydning at både Eidsivating lagmannsrett og Spesialenheten for politisaker ligger på Hamar. Dette er to tunge embeter i Innlandet.

Dessuten får det nye politidistriktet landets lengste grensestrekning å overvåke. Hamar et godt geografisk utgangspunkt i så måte. Riktignok har lensmann Terje Krogstad foreslått å legge selve operasjonssentralen til Moelv. Dette kan nok forsvares som et geografisk kompromiss, men vi tror en slik tanke er dødfødt.

Det er viktig å styrke et kompetansemiljø mest mulig på ett sted. Det bør være i en av de tre største byene i Innlandet. Å spre arbeidsplassene vil være dårlig samfunnsplanlegging.Men politireformen handler ikke først og fremst om hvor de nye hovedsetene skal plasseres. Den handler om å få et bedre politi.

Det bør gjenspeiles når den nye politisjefen for Innlandet politidistrikt utpekes. Bedre styring av ressursene, en annen ledelseskultur og vilje til å ha et kritisk blikk på de valg politiet gjør, må være sentrale mål.

Det gjelder uansett hvor hovedsetet er, eller hvor mange distrikter vi har.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.