Hamar er dermed klart best i Innlandet. Til sammenligning ligger Lillehammer som nummer 47, og Ringsaker nede på 131. plass. Hamar-regionen er også den sterkeste av regionene i Innlandet, og det er grunn til å tro at det er Hamars posisjon som motor som løfter regionen til topps.

Man skal ikke legge altfor stor vekt på slike kåringer, men kåringen som er utført av Vista Analyse for NHO er likevel såpass grundig at den er vel verd å stoppe opp ved. Dette er ingen subjektiv kåring av Innlandets beste by. Her inkluderer kriteriene blant annet tilstanden til næringslivet, innbyggernes privatøkonomi, lokal verdiskapning, innbyggernes alderssammensetning, arbeidsmarkedet og befolkningens utdanningsnivå. Det er altså nøkkelkriterier for å finne ut hvor det er vekst.

Ikke overraskende er det de største byene som har størst fart. Det er her næringslivet ønsker å etablere seg, og det er her folk vil bo. Til tross for at Ringsaker har gjort en betydelig innsats for å legge til rette for nyetableringer, og har hentet storfisker som IKEA, ser vi likevel at Hamar har en helt annen tyngde når kommunenes totale slagkraft skal vurderes. Det ser ut til å være bedre for folk og næringsliv å være i kommuner med en viss størrelse, sier regiondirektør i NHO, Åge Skinstad til Gudbrandsdølen Dagningen. Det er en presis oppsummering.

Det er viktig å styrke vekstområdene i en region. Det er her befolkningsveksten kommer, og det er her næringslivet vil være. Det er også slik områdene rundt kan få del i veksten. Ringsaker har vært flinke til å skape blest om seg selv, og bygget et positivt omdømme. Det er likevel ingen tvil om at Hamar framstår som motoren i regionen. Vinnerholdningen og stoltheten er likevel noe Hamar kan adoptere hos naboen. Det er lov å være enda mer fornøyd med utviklingen i Hamar de siste årene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.