Foran årsmøtet lovte han at han ikke skulle løpe til kommunen hvis Storhamar fikk økonomiske problemer. Dessverre ble veien til det offentlige usedvanlig kort for Holtet.

I denne sammenheng vil vi også peke på at Øystein Holtet sitter i en delikat dobbeltrolle. Han er gjennom jobben som daglig leder i Olrudgruppen også utbygger av den nye håndballhallen. Slik sitter han på flere sider av bordet, når Hamars rådmann blir bedt om å spytte en snau million inn i håndballøkonomien.

Ordfører Morten Aspeli (Ap) proklamerte søndag kveld på sosiale medier at ferien er over, og at han på familiens vegne ga sitt bidrag til Storhamars «Aksjon Blanke Ark». Utmerket. Det bør være det eneste bidraget Aspeli gir i denne saken.

Aksepteres det å ettergi gjeld, fungerer det som et generelt amnesti for alle idrettslag. Dessverre har vi sett at kommunen gjerne ligger nederst i regningsbunken, men er først på lista når man skal søke om å slippe å gjøre opp gjeld.

Kommunestyret i Hamar skal denne høsten behandle et budsjett hvor det er kamp om ressursene. Skal det kuttes i barnehager, skoler eller sykehjem? Et håndballag bør ikke kunne manøvrere seg foran det som er kommunens kjerneoppgaver.

Det hevdes med styrke at håndballen har mange venner i Hamar, og at Hamar trenger håndballen. Vi tror Storhamar bør våkne av tornerosesøvnen. Hamar klarer seg godt uten elitehåndball.

Byen lever også med at HamKam spiller i 2. divisjon, selv om det selvsagt er morsommere når vi kan se toppidrett i våre flotte anlegg.

Nå bør alle håndballvennene forstå at det er opp til dem om Storhamar skal gå rundt økonomisk eller ikke. «Aksjon Blanke Ark» er et utmerket virkemiddel for å synliggjøre håndballens støtte, og sørge for ar klubben bli kvitt gjeld. Gi så det svir, er vår oppfordring. Dette er nemlig ingen oppgave for det offentlige.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00