Tvert imot, det er flere jenter som spiller fotball enn noen gang. Ser en på fotballspillende jenter isolert, er dette en «idrettsgren» som vokser mer enn noen andre, og kvinnedelen av fotballen er i dag større enn de fleste andre idretter. Men resultatene i EM har vist at vi er blitt etter i utviklingen internasjonalt.

Norge har vært et foregangsland for kvinneidrett, og ikke minst gjelder dette fotballen. Det har også ført til at vi er blitt vant med at Norge har vært med helt i toppen i internasjonale mesterskap. Det norske kvinnelandslaget har blant annet OL-gull, og under årets EM skulle laget forsvare en sølvmedalje fra 2013. Men mens utviklingen har skutt fart i en lang rekke land, der både ligaer og storklubber har satset stort, er norsk kvinnefotball blitt stående stille. Dette var merkbart under årets mesterskap.

Da var det ekstra hyggelig at HA onsdag kunne fortelle at det er på gang en betydelig satsing på fotballjenter her lokalt. Et flertall av de fotballspillende elevene som Wang Toppidrett har tatt inn til det nye skoleåret er jenter. Sportssjefen for fotball, Chris Twiddy, betegner 2001-årgangen som en gyllen årgang, og sier skolen har en plan for å hjelpe jentene til å ta det neste steget. Det neste steget for flere av disse jentene vil kunne være å etablere seg i en klubb på elitenivå om noen år.

Det er ingen tvil om at veien videre for kvinnefotballen i Norge vil være å bedre kvalitet i treningsarbeidet. Til det trengs det mer ressurser. Toppidrett er i stor grad en kamp om oppmerksomhet for å få økonomiske støttespillere til å stille opp. Men som Twiddy påpeker er også bedre kommunikasjon og samarbeid mellom klubbene en del av forutsetningen. Og ikke minst er økonomien viktig for å få ungdom til å satse år av sitt liv for å bli best mulig.

Wang Toppidrett likestiller jentene og guttene med sitt opplegg. Bare det er en god nyhet for fotballjentene. Og det er i alle fall en god begynnelse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.