Alt kan ikke falle ned som en moden frukt på Hamar, sier Gjøvik-ordfører Bjørn Iddberg (Ap) til Oppland Arbeiderblad. Han sikter til at man i politi- og justismiljøet regner Hamar som et sannsynlig hovedsete for det nye Innlandet politidistrikt. Vi tror ikke Hamars politikere kjenner seg helt igjen i den beskrivelsen. For alle byene i Innlandet gjelder at det må kjempes hardt for de statlige arbeidsplassene som legges hit.

Nå mener Gjøvik-ordføreren at man ikke skal ta for gitt at Hamar blir nytt politihovedsete. Det er vi enige i. Et hovedsete skal ikke plasseres før man har vurdert alle faktorer. Gjøviks problem er imidlertid at AMK-sentralen for Sykehuset Innlandet er det eneste reelle argumentet man kan slå i bordet med. Det blir litt for tynt, når vi vet at Hamar allerede har både lagmannsretten og Spesialenheten. Dette er embeter som er knyttet direkte til politiets arbeid. Å plassere hovedsetet i Gjøvik vil derfor være upraktisk og en pulverisering av et miljø med kompetanse.Gjøvik har en befolkning som er litt større enn de andre byene i Innlandet. Det tilsier at politikerne bør være opptatt av at Gjøvik får tilstrekkelig politiressurser tilgjengelig. Det må være et viktigere krav enn å slåss for et hovedsete. For øvrig vil vi gjenta at omorganiseringen av politiet ikke først og fremst er en lokaliseringsdebatt. Målet med politireformen er å styre politiressursene bedre, etablere en tydeligere politiledelse og endre kulturen i politiet. Foretaksstraffen på 100.000 kroner som Hordaland politikammer ble ilagt tidligere denne uka, understreker hvor stort behovet er.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.