Nils Røhne (Ap) oppfordres til å ta gjenvalg som ordfører. 69-åringen har egentlig signalisert at han gir seg etter kommunevalget i 2019. Men etter at lederen for Stange og Romedal Arbeiderlag, Kjell Arne Johnsrud har oppfordret ham til å ta enda en periode kan det se ut som den populære ordføreren vil tenke seg om en gang til.

Det er ingen tvil om at Nils Røhne har vært og er en utmerket ordfører for Stange. Han er ubestridt, har stor tillit hos kommunens innbyggere og nyter også stor respekt i Arbeiderpartiet. Nils Røhne er ikke minst en folkelig, jordnær ordfører. Likevel synes vi nominasjonskomiteen bør legge flere aspekter til grunn enn utelukkende Røhnes popularitet.

Mens Hamar Ap sliter med å få fram kvalifiserte ordførerkandidater, har Stange Ap flere gode alternativer. Det er en misunnelsesverdig situasjon å være i. Da skylder man også å vurdere kvalitetene til de som ønsker å slippe til.

Det er tradisjon i Stange for at ordføreren sitter lenge. Svært lenge. Arnljot Johnstad satt i 33 år, Jan Tyriberget i 23 år og Røhne vil ha 12 år bak seg ved neste valg. Det kan være en fordel at politikere ikke sitter i posisjon for mange år. Kravet om nytenking er stort i en tid hvor ordet omstilling preger samfunnsliv og arbeidsliv.

Stange står midt i en brytningstid. Nærheten til Hamar og kommunikasjonen til Oslo vil bety stor tilflytting og evne til å se kommunen med nye øyne. Ottestad vokser hurtig og er Stanges nye tyngdepunkt. Ap utfordres av Nærmiljølista. Det krever en annen politisk vektlegging. Vi har sett hva det vellykkede generasjonsskiftet i ledelsen i Ringsaker har betydd av ny kraft og tydeligere visjoner.

Derfor bør kandidater som Helmik Slora Kristiansen og Trine Lise Stårvik vurderes nøye av nominasjonskomiteen. Selv om vi slutter oss fullt ut til de positive beskrivelsene av dagens ordfører, kan det hende Stange også kan ha godt av et generasjonsskifte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.