Det ble ingen sammenslåing av Hedmark og Oppland. Hedmark fylkesting opprettholdt sitt nei til å bli en del av region Innlandet. Oppland surnet også på veien, etter at fylkesrådet i Hedmark hadde en negativ innstilling. Dermed ble det nei fra begge naboene, og slikt blir det som kjent ikke ekteskap av.

Med en så bastant motvilje til endringer er det antakelig vanskelig å få fylkespolitikerne til å forstå hvordan dette ser ut utenfra. Men ser man fylkene i Innlandet i et nasjonalt perspektiv er det få regioner som ville passe bedre til å bli en politisk og administrativ enhet.

To store innlandsfylker som både kulturelt og historisk har veldig mye felles. I tillegg et felles ståsted når det gjelder næringsutvikling og behov for økonomisk vekst som ikke springer ut av oljeindustrien. Innenfor både samferdsel og sykehus er det store nasjonale prosesser som tilsier at samarbeid er nødvendig. Både når det gjelder E6 og jernbanens dobbeltspor er det viktig å snakke med én stemme. Sykehustjenestene har blitt så spesialiserte at fylkessykehusene med stor sannsynlighet må vike for regionsykehusene.

Derfor undrer vi oss over at de to fylkene ikke synes de har oppgaver å ta tak i. Entusiasmen og fellesskapet var til å ta og føle på da NRK og Sommeråpent viste Skibladners ferd mellom mjøsbyene. Nå har den politiske hverdagen overtatt, og naboforholdet er åpenbart ikke like varmt. Politikerne i Innlandet blir uansett innhentet av utviklingen. Men da får de kanskje ikke bestemme selv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.