Allerede før valgkampen foran det kommende stortingsvalget går inn i sluttfasen, er kommunevalget om to og et halvt år på dagsordenen. I Ottestad lanserer Tore Ketil Stårvik en egen Ottestadliste. Med ca. 8.000 potensielle velgere i ryggen, kan Ottestadlista bli en maktfaktor å regne med.

Men foreløpig vet vi ikke om Stårvik klarer første hinder. 300 underskrifter må til for at Ottestadlista skal kunne stille til valg. Nå lover han en serie folkemøter utover høsten. De vil kunne indikere om innbyggerne i Ottestad faktisk er så misfornøyde med gjennomslaget i Stange rådhus som Stårvik hevder.

Det er Stange Arbeiderparti som først og fremst vil kjenne trusselen fra en slik lokal liste. Ap har i stor grad sitt nedslagsfelt i de gamle industriområdene Åsbygda, Ilseng og Tangen. Ottestad ligger som nærmeste nabo til Hamar.

Innbyggerne i Ottestad orienterer seg mer mot byen enn bygdene. Vi vet at bybefolkningen ofte blir mindre preget av politiske tradisjoner ved valg. Klassetilhørigheten er sterkere i bygdesamfunnene. Ap har heller ikke klart å få et organisatorisk grep om denne hurtig voksende delen av Stange. Hvis partiet ser på Ottestadlista som en trussel, er det helt nødvendig å bruke de kommende to årene til å få et fotfeste.

Lokale lister oppstår gjerne når den lokale frustrasjonen over ikke å bli hørt blir sterk over lang tid. Den utfordrende skoledebatten i Stange har åpenbart satt sinnene i kok i Ottestad. I tillegg er nok representasjonen i kommunestyret i minste laget. Dette kan lett bli oppfattet som mangel på vilje hos dem som sitter med makten til å lytte til det som er den raskest voksende del av kommunen.

Initiativtaker Stårvik skal samtidig ikke undervurdere hvor vanskelig det er å få oppslutning ved valg. Det krever både en organisasjon og saker som skaper entusiasme. Mangelen på et helhetlig program blir fort et problem for lokale lister.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.