En ny statsråd fra Fremskrittspartiet er i fred med å komme i hardt vær. Dagens Næringsliv har avdekket at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) krevde at lederen for departementets kommunikasjonsavdeling måtte fratre. Årsaken skal ha vært at kommunikasjonssjefen ikke aksepterte at embetsverket ble brukt til partipolitisk arbeid for Frp. Dette førte til at ekspedisjonssjef Anne Marie Storli fikk beskjed om at hun var uønsket i stillingen, og hun ble omplassert.

Statsråd Ketil Solvik-Olsen har nektet å uttale seg om saken, men har på sosiale medier benektet at kommunikasjonssjef Storli ble fjernet mot sin vilje. Nå kan Dagens Næringsliv vise fram e-poster som viser at kommunikasjonssjefen ikke ville utføre oppdrag av partipolitisk karakter, i forbindelse med statsrådens reiser. E-postkorrespondansen viser at dette skapte reaksjoner i samferdselsdepartementets politiske ledelse.

Saken blir særlig pikant fordi Frp i opposisjon var kritiske til nettopp til at departementets ansatte ble brukt politisk av regjeringspartiene. Nå har Frp åpenbart endret syn. Det som gjør saken alvorlig er at det kan se ut som samferdselsminister Solvik-Olsen ikke har fortalt sannheten.

Det ser nå ut til at saken kan få et etterspill i Stortingets kontrollkomité. I tillegg vil den trolig få et arbeidsrettslig etterspill, siden Storlis advokat mener departementet ikke har fulgt lovpålagte spilleregler i arbeidslivet.

Høyres stortingsrepresentant Michael Tetzschner har uttalt seg kritisk til Solvik-Olsens opptreden, og varsler at dette kan bli en sak for kontrollkomiteen. Også kontrollkomiteens leder, Martin Kolberg (Ap), mener dette er en sak komiteen må ta opp på sitt første møte. I og med at det nå er oppstått tvil om en statsråd forteller sannheten i en sak som vedrører politisk bruk av embetsverket synes vi kontrollkomiteen er rette sted for å få fakta på bordet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.