En ny statsråd fra Fremskrittspartiet er i fred med å komme i hardt vær. Dagens Næringsliv har avdekket at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) krevde at lederen for departementets kommunikasjonsavdeling måtte fratre. Årsaken skal ha vært at kommunikasjonssjefen ikke aksepterte at embetsverket ble brukt til partipolitisk arbeid for Frp. Dette førte til at ekspedisjonssjef Anne Marie Storli fikk beskjed om at hun var uønsket i stillingen, og hun ble omplassert.

Statsråd Ketil Solvik-Olsen har nektet å uttale seg om saken, men har på sosiale medier benektet at kommunikasjonssjef Storli ble fjernet mot sin vilje. Nå kan Dagens Næringsliv vise fram e-poster som viser at kommunikasjonssjefen ikke ville utføre oppdrag av partipolitisk karakter, i forbindelse med statsrådens reiser. E-postkorrespondansen viser at dette skapte reaksjoner i samferdselsdepartementets politiske ledelse.

Saken blir særlig pikant fordi Frp i opposisjon var kritiske til nettopp til at departementets ansatte ble brukt politisk av regjeringspartiene. Nå har Frp åpenbart endret syn. Det som gjør saken alvorlig er at det kan se ut som samferdselsminister Solvik-Olsen ikke har fortalt sannheten.

Det ser nå ut til at saken kan få et etterspill i Stortingets kontrollkomité. I tillegg vil den trolig få et arbeidsrettslig etterspill, siden Storlis advokat mener departementet ikke har fulgt lovpålagte spilleregler i arbeidslivet.

Høyres stortingsrepresentant Michael Tetzschner har uttalt seg kritisk til Solvik-Olsens opptreden, og varsler at dette kan bli en sak for kontrollkomiteen. Også kontrollkomiteens leder, Martin Kolberg (Ap), mener dette er en sak komiteen må ta opp på sitt første møte. I og med at det nå er oppstått tvil om en statsråd forteller sannheten i en sak som vedrører politisk bruk av embetsverket synes vi kontrollkomiteen er rette sted for å få fakta på bordet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00