Fremskrittspartiet fornekter seg ikke. Partileder Siv Jensen sa noen få dager før partiets landsmøte til Aftenposten at hun ikke er overbevist om at verdens klimaendringer er menneskeskapt. Uttalelsen har bidratt til sterke politiske reaksjoner. I går avbrøt Frp landsmøteforhandlingene for å ta turen til Ullensaker. Partiet har gjort det til en symbolsak å markere 1. mai, arbeiderbevegelsens internasjonale kampdag. En åpenbar politisk provokasjon i beste Fremskrittsparti-ånd.

Det er et slitent, men ikke slagent parti som har landsmøte denne helgen. Den siste tiden har Fremskrittspartiet måttet tåle meningsmålinger hvor partiet får under ti prosent oppslutning. 14 prosent av medlemsmassen har også takket for seg etter det første året i regjering. Første nestleder Per Sandberg innrømmer i et intervju med Aftenposten at det har vært utfordrende å være i regjeringsposisjon. Mange saker har kommet overraskende på stortingsgruppa, som har slitt med å forsvare regjeringens politikk utad.

Kritikken kommer også til syne i landsmøtepapirene. Stortingsgruppa ber ifølge årsmeldingen om at samarbeidet med statsrådene forbedres. Sentralstyret peker på at partiets identitet må synliggjøres bedre gjennom regjeringssamarbeidet. I årsmeldingen etterlyses det at man i større grad kan vise velgerne hvilke viktige gjennomslag partiet har hatt i regjering.

Her finner vi nok den viktigste grunnen til at Frp har falt som en stein etter å ha fått oppfylt sin drøm om å sitte i regjering. Det er for mye av H/Frp-regjeringens politikk velgerne rett og slett ikke ønsker seg. Derfor vender de seg mot Ap og Jonas Gahr Støre. På den annen side synes Frp-velgerne at de ser for få resultater av Frp i regjering. Riv i stykker NRK-lisensen. Vekk med bompengestasjonene. Ned med bensinprisen. Asylsøkere i lukkede mottak. Det har ikke manglet på klare løfter. Nå forventes det gjennomføring. Siv Jensen kan neppe gjøre annet på landsmøtet enn å mane til tålmodighet. Frp går nederlagsdømte inn i valgkampen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.