I det minste har vi fått en smule debatt etter at det ble kjent at en storkommune i Oppland med Gjøvik som tyngdepunkt kan se dagens lys. Med sine 61.000 innbyggere vil en slik kommune få større gjennomslagskraft.

Næringslivsleder og CC-eier Knut Hage er blant dem som sier at kommunene i Hamarregionen må foreta seg noe. Vi hilser Hages bidrag til debatten velkommen. Det er viktig at kommunesammenslåing ikke bare blir en sak for politikerne. Større kommunale enheter må jo blant annet begrunnes i bedre muligheter for effektiv næringsutvikling, bedre prosesser rundt bygging av vei og jernbane og andre spørsmål som har konsekvenser for hele regionen.

Verken Ringsaker, Stange eller Løten har vist særlig iver for en storkommune på Hedmarken. Knut Hage spør om Ringsaker har blitt «høy på seg selv». Han legger heldigvis til at han ser at kommunen har vært flinke og fått til mye. Å erkjenne at Ringsakers politiske ledelse har gjort en innsats for å utvikle kommunen er et bedre utgangspunkt for debatten, enn å hevde at ordfører Anita Ihle Steen (Ap) og rådmann Jørn Strand driver selvdyrking.

Vi er store nok, sier Ringsaker-ordføreren bastant. Det har heller ingen benektet. Men er kommunene på Hedmarken store nok når regionen som helhet skal utvikle seg i et framtidsperspektiv? Det spørsmålet synes vi ikke noen av de fire ordførerne har besvart på en god måte.

Ihle Steen sier sammenslåing ikke er noe stort krav fra verken politikere eller innbyggere. Det er nok nødvendig med litt større iver fra politisk hold. En god begynnelse er at Hamar-ordføreren gir noen gode grunner for hva som blir bedre for Stange, Løten og Ringsaker i et ekteskap med Hamar. Vi liker som kjent å bli fristet inn i ekteskapet. Ikke tvunget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.