Det blåser friskt i Stange-politikken om dagen. Det synes vi i all hovedsak er positivt. I en kommune hvor det samme flertallet er vant til å sitte med makten, er det sunt med meningsbrytning og tydelige standpunkter. Både Ottestads krav om en bedre representasjon, og striden rundt det nye kulturhuset på Tingvold, er viktige politiske saker å debattere for Stange-politikerne.

Men selv om det er forfriskende med klare og sterke meninger, er det også nødvendig å skille kraftuttrykkene avlevert i en opphetet debatt fra fakta. Å sammenligne Arbeiderpartiets prioriteringer i Stange med pengebruken til «fulle sjømenn» slik Fremskrittspartiets Truls Gihlemoen har gjort, er fullstendig skivebom.

Skulle vi kritisere den sittende politiske ledelsen i Stange for noe, er det manglende initiativ for sentrumsutvikling i Stangebyen. Mens nabokommunene har satset stort, har Stange stått stille for lenge. Nå skjer det heldigvis noe.

Gihlemoen sier Frp ikke støtter «kultur for eliten». Det er vi godt kjent med. I Frps verden må kulturlivet klare seg selv. Men Gihlemoen har neppe alle «kommunens hardt arbeidende innbyggere» med seg når han raljerer over «sløseri og misbruk av skattepenger». Erfaringene fra for eksempel Hamar viser at folk flest er stolte over et flott kulturhus. Det er mye brukt av innbyggerne og det gir grunnlag for god sentrumsutvikling.

Allerede i 2016 ba sentrumsforeningen om en satsing på kulturhuset, for å få fart på sentrum. Vi vil oppmuntre det politiske flertallet i Stange til å fortsette arbeidet med å utrede Tingvold kulturhus. Kommunens økonomi er sunn. Stange må drive sentrumsutvikling som alle andre kommuner for å framstå som attraktiv for nye innbyggere.

Stange trenger en storstue som kan være en ramme for både kulturskole, Kønnband og en lang rekke andre aktiviteter. Et kulturhus for folk flest, rett og slett. Når det står ferdig er vår spådom at også Truls Gihlemoen vil like det han ser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.