Politikerne i Ringsaker har akseptere å delta i samtalene som Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) har invitert til, for å sondere rundt muligheten for å gjøre Hedmarken til en storkommune. Men åtte av ti politiske partier har allerede programfestet at de vil at Ringsaker skal forbli en egen kommune som i dag. Ved å gi et slikt løfte til velgerne har politikerne allerede sementert debatten.

Vi synes et slikt standpunkt er uttrykk for at man tenker med hjertet, og ikke med hjernen. Kommunereformen krever at det ikke bare vektlegges hvorvidt kommunen er i stand til å gi sine innbyggere de lovpålagte tjenestene på samme nivå som alle andre steder i Norge. Det skal også gjøres en vurdering av hva regionen vil være best tjent med i et framtidsperspektiv, for å skape vekst og utvikling. Når partiene allerede har bestemt seg, blir dette lett bare spill for galleriet.

Særlig reagerer vi på at rådmann Jørn Strand så tydelig går mot en debatt om Ringsakers kommunegrenser. Når både fylker og kommuner skal vurdere hensiktsmessigheten ved dagens struktur, er det upassende at kommunens administrative ledelse forsøker å sette foten ned.

Høyre og Miljøpartiet de Grønne er hederlige unntak som ikke har programfestet at Ringsaker skal bestå som i dag. Skal det bli en reell vurdering av storkommunen, trengs det flere som går til forhandlingsbordet med et åpent sinn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.