Påtroppende ordfører Einar Busterud (BBL) og resten av Regnbuealliansen skal være i ferd med å utvide antall politiske stillinger fra 1,5 til 2,4.

Ordføreren har selvsagt hel stilling. I tillegg vil varaordførerjobben bli en heltidsstilling som går til Høyres Knut Fangberget. På toppen av dette er tanken at både Venstre og Miljøpartiet de Grønne skal ha hver sin stilling i 20 prosent. De skal arbeide henholdsvis med jernbaneplanen og miljøplanen for Hamar kommune.

Målet er å styrke den politiske styringen av Hamar kommune, sier Busterud.

Vi stiller oss tvilende til at det kreves så mange ansatte politikere for å lede kommunen. Det er vel de ansatte i kommunen som skal drive utredningsarbeid, etter de politiske føringer som gis fra det politiske flertallet?

Riktignok presiserer Busterud at kritikerne må vente til personkabalen er klar. Det betyr at det fortsatt er mulig å tenke seg om. Det kan selvsagt hevdes at denne eventuelle økte kostnaden ikke velter kommuneøkonomien i Hamar. Men signaleffekten for det nye politiske flertallet er ikke god.

I valgkampen har både Busterud og Fangberget pekt på at det er kommunens drift og ikke gjeldsbelastning som er årsaken til det økonomiske underskuddet. De har også sagt at alle sektorer må regne med budsjettkutt. Da blir det vanskelig samtidig å skulle kommunisere hvorfor det første de gjør er å utvide rammen for politiske stillinger.

Regnbuealliansen gjør etter vårt syn klokt i å klare seg med ordfører og varaordfører i hel stilling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.