Dette er resultatet av kommunestyrets budsjettbehandling. Det er også i tråd med forslaget fra den såkalte Regnbuealliansen. Ved to barneskoler og Børstad ungdomsskole har det vært gitt intensiv språkopplæring i inntil to år til barn med innvandrerbakgrunn. Egne lærere med spesialkompetanse har kunnet gi disse barna et godt utgangspunkt for videre læring når de etter hvert overføres til skolene de geografisk sogner til.

Hamar kommune må kutte i sitt driftsbudsjett. Nedleggelse av de såkalte velkomstklassene betyr en innsparing på tre millioner kroner. Det kan likevel fort vise seg å bli en kostbar innsparing. Vi vet mye om hva dårlig integrering betyr på lang sikt. Det koster det offentlige når innvandrere står uten jobb, eller ender som kriminelle som en følge av at de faller utenfor samfunnet.

Derfor er innføringsklassene ikke bare et viktig tilbud for de elevene det gjelder, men også en viktig investering for oss alle i framtidas Hamar. I en tid da innvandring er en av de største globale politiske utfordringene vil vi advare mot å kutte i integreringstiltak. Dessverre er det akkurat det kommunestyrets flertall nå har gjort.

I en så viktig sak etterlyser vi en god faglig begrunnelse. En faglig vurdering av konsekvensene burde vært et minimum før saken kom til behandling. Det har ikke vært mulig fordi Regnbuealliansens budsjettforslag forelå først kort tid før budsjettbehandling. Det er uheldig når for eksempel Utdanningsforbundet dermed ikke får anledning til å kommentere forslagene.

Regnbuealliansen har sagt at åpenhet er et viktig prinsipp. Under budsjettbehandlingen tok By- og bygdelistas gruppeleder Inga Borud selvkritikk på dette punktet. Det synes vi ikke er godt nok. I for mange saker har alliansen og BBL sviktet åpenhetsprinsippet. Nå vil vi ha en konkretisering av hvordan åpenheten skal komme tilbake i Hamar-politikken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.