Det er strid mellom Arbeiderpartiet og Fagforbundet i Ringsaker. Utgangspunktet er at reglene for kjønnskvotering tvinger fram flere kvinner i formannskapet. Dermed vrakes Fagforbundets Jørn Eriksen. Dette er en situasjon Ringsaker kommune ikke er alene om. Over hele landet skaper det problemer at kommunale utvalg skal ha en viss kjønnsbalanse. Dermed blir det ikke plass til fagbevegelsens mann.

I tillegg sier varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap) at det er problematisk at Jørn Eriksen er hovedtillitsvalgt. Han kommer dermed i en dobbeltrolle når han skal forhandle med rådmannen som hovedtillitsvalgt, men samtidig er rådmannens overordnede i formannskapet.

Vi forstår reaksjonen til Fagforbundet. De forventer en viss lojalitet fra Ap-ledelsen når de har drevet valgkamp for partiet. Men de øvrige hensynene bør likevel veie tyngre. For det første er Ap forpliktet til å oppfylle reglene om kjønnsbalanse. Skal man komme noen vei med flere kvinner i politikken må reglene følges opp.

For det andre synes vi det er positivt at Ap i stedet for å bruke sin overlegenhet i form av antall representanter, har valgt å åpne for samarbeid med andre partier. Slik får vi en bredere koalisjon, som bidrar til åpenhet og bredde i de politiske beslutningene i Ringsaker. Det tjener Ap på lang sikt. Når Jørn Eriksen i tillegg havner i en dobbeltrolle, tror vi totalt sett at det er en riktig konklusjon ledelsen i Ringsaker Ap har landet på.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.