Når det internasjonale IT-selskapet EON Reality etablerer seg i Hamar utpå nyåret, er over hundre nye arbeidsplasser på tre år bare én av de positive, mulige konsekvensene. Det er meget velkomment. Minst like spennende og viktig er de ringvirkningene selve bedriften kan bidra med innenfor store sektorer som undervisning og underholdning.

Om ikke alle selv har prøvd såkalte VR-briller ennå, har de fleste av oss hørt om mulighetene som ligger i å ta på seg en slags maske og oppleve at man «er» et annet sted, med en annen virkelighet 360 grader rundt seg. Det handler ikke bare om hvordan man kan kommunisere, men også hva man kan se og oppleve «sammen» med andre og på tvers av reell fysisk avstand. EON Reality utvikler programvare til denne type virtuell virkelighet.

At teknologien er en gullgruve for underholdningsindustrien, er ikke vanskelig å se for seg. Men også når det gjelder undervisning vil muligheten for å «være til stede» i bestemte miljøer og se alt rundt seg i 3D åpne for enorme muligheter innenfor opplæringssektoren. Mekanikere, helsearbeidere eller piloter kan ved hjelp av virtuell virkelighetsteknologi få unik erfaring med å håndtere tilnærmet reelle situasjoner. Mulighetene er kanskje uoverskuelige, men med denne teknologien vil tilgjengelighet eller avstander ikke lenger være en faktor.

Det er en fjær i hatten for spillmiljøet ved og rundt Høgskolen i Hedmark at EON Reality velger å komme til vår region, og det vil utvilsomt styrke det etablerte spillmiljøet i distriktet kraftig å få slike samarbeidspartnere å trekke veksler på.

Den framtidsrettede etableringen er blitt mulig gjennom et samarbeid mellom Elverum og Hamar kommuner. En frisk satsing på 16 millioner kroner er et bevis på at de virkelig vil noe, og bidrar ytterligere til å sette Hamar på det kartet som Making View har markert seg på. Det bør heller ikke være grunn til bekymring for de offentlige investeringene, når man ser hvilken veg teknologiutviklingen går. Virtuell virkelighet er bare i startgropa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.