I mars offentliggjorde investor Arthur Buchardt at han var med på de ambisiøse planene om strandhotell på Nerkvernstranda ved E6-avkjøringen til Brumunddal. Nå skriver vi oktober og startskuddet har gått for arbeidet med å regulere tomta for «Mjøstårnet».

Allerede i 2013 fikk eiendomsutvikler Leif Atle Viken sin opsjonsavtale med kommunen. Siden har planene om et spektakulært signalbygg på en «urban sjøfront», inkludert brygge for Skibladner og elvepromenade, blitt kalt både «luftslott», «Las Vegas», «stygt» og «helt rått» i kommentarfelt og på debattsider. Konklusjonene er likevel at med nok penger til rådighet vil området – som skal huse hotell, boliger og kontorer og stå ferdig i 2018 – være av stor betydning for attraktivitet i hele Ringsaker når det gjelder næringsliv, arbeidsplasser, videre utvikling og tilflytting.

Buchardt uttalte til HA i mars at «Hadde jeg fått et lignende tilbud fra Hamar eller Gjøvik, hadde jeg sagt nei. Det måtte være Ringsaker». Den positive innstillingen til å se muligheter for vekst og gripe ideer, er en forse for Ringsaker kommune. Slik kan også brumunddølene gi Hamar et stikk i siden når det gjelder visjoner og handlekraft: «Blir Hamar den nye forstaden til Brumunddal?», skriver en på Facebook. En annen påpeker at Ringsaker ikke venter på hva Jernbaneverket eller rikspolitikerne mener, mens Hamar venter og håper løsningene gis og avgjørelser tas av andre. I Ringsaker går gode krefter sammen og utvikler byen, for mulighetene kommer ikke drivende på ei fjøl på Mjøsa.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.