Stortingets presidentskap er bekymret for det sosiale liv blant stortingsrepresentantene. I dag er det bare ett fast arrangement hvor stortingsrepresentantene blir invitert sammen med sine ektefeller til en staselig middag. Det skjer med en avslutningsfest på Akershus slott etter endt stortingssesjon. Derfor har presidentskapet tatt initiativ til et nyttårsball for politikerne og deres ektefeller, skriver Dagens Næringsliv. Det er satt av intet mindre enn 770.000 kroner til det storslåtte ballet. Ektefellene eller andre ledsagere skal flys inn til Oslo for middag på Grand Hotel fredag 9. januar. Der etter blir det mer servering i Stortingets vandrehall, kulturinnslag og levende musikk. Fint skal det åpenbart være!

Vi er mildt sagt sjokkert over forslaget. Slike arrangementer svekker omdømmet til politikerne, og forsterker inntrykket av at stortingspolitikerne er høyt hevet over sine velgere. Det er Stortingets fjerde president, Ingjerd Schou (H) som ifølge DN har hatt ideen. Hun argumenterer med at det må sikres en arena hvor politikere og ektefeller kan bli bedre kjent med hverandre.

Da har vi mer sans for forslaget til hedmarksrepresentant Karin Andersen (SV), som overfor Østlendingen i stedet foreslår at stortingsrepresentantene og ektefellene arrangerer en real grillfest, og betaler regningen selv. Også Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg er sterkt kritisk til forslaget om nyttårsball. Overfor DN sier han at festen oser av en flotthet som er fjernt fra folk. Venstres Trine Skei Grande karakteriserer nyttårsballet som «snobbete og gammeldags».

Vi synes Stortingets presidentskap snarest mulig bør skrinlegge ideen om et nyttårsball for stortingsrepresentantene, og sette den på kontoen for tankeløshet. Vi er imidlertid bekymret over at Stortinget har et presidentskap som i så liten grad har fingerspissfølelse i forhold til hvordan Stortingets omdømme skal ivaretas. Om ikke presidentskapet selv tar til vettet, tar vi for gitt at de parlamentariske lederne setter foten raskt ned for ideen om et pompøst nyttårsball.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.