Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) har ikke engang et samlet kommunestyre med seg på at prosessen må gjennomføres. Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) etterlyser mer tempo. Hun lot seg samtidig presse til å si bastant nei til sammenslåing i kommunevalgkampens innspurt. Da har hun på mange måter fratatt utredningsarbeidet nødvendig seriøsitet. I Løten sitter ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) og har sagt klart nei fra dag en.

Det blir ingen sammenslåinger av slikt. Det er synd, fordi vi i årene som kommer vil trenge mer regionalt samarbeid og mer robuste kommunale enheter for å løse de store utfordringene kommunene står overfor. Eldrebølgen er en. Den store innvandringen en annen. Samferdsel og sykehus blir også stadig viktigere. Skal man sette seg ved forhandlingsbordet, må minstekravet være at man ikke allerede har bestemt seg for resultatet. Slik ordførerne nå har stilt seg, ser det ut som fylkesmann Sigbjørn Johnsen allerede kan begynne å tegne det nye kommunekartet på egen hånd.

I Trøndelag har de to fylkene nå inngått en intensjonsavtale om sammenslåing i 2018. Ideelt sett burde de to fylkene i Innlandet også hatt slike drøftinger. Når Nasjonal transportplan skal behandles eller når helsemilliarder skal fordeles, vil det nye «Trøndelag» snakke med en sterk stemme. Slike debatter må også fylkes- og kommunepolitikerne i Innlandet våge å ta. På Hedmarken ser det ut som det går mot et motvillig pliktløp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.