Den nye Arbeiderparti-lederen, Jonas Gahr Støre, har vært på sitt første Hedmark-besøk om leder for landets største politiske parti. Blant flere steder partilederen besøkte var også Stange Sportsklubb. Han hadde hørt om virksomheten i denne klubben, og ønsket å høre mer om det store frivillighetsarbeidet som blir gjort her. Støre kunne ikke truffet bedre når han ville ha kunnskap om frivillig lagsarbeid.

Det var Marius Langberg som var målet for besøket. Langberg som for halvannet år siden ble kåret til årets ildsjel i Norge. Med over 60 år bak seg som trener og ungdomsarbeider i en alder av snart 80 år, står han i en særklasse ikke bare i Stange, men også i hele landet.

Men Støre kunne også ha fått gode innspill fra andre gode ambassadører for godt frivillighetsarbeid i denne klubben. Vi kan spesielt trekke fram svømmeentusiast Harald Hoel. I en tid da de svake svømmeferdighetene hos barn og unge i Norge er i fokus, er det verdt å nevne at tilstanden i Stange er langt bedre, takket være hans og svømmegruppa i Stange Sportsklubbs innsats. Harald Hoel har til nå lært nesten 20.000 personer å svømme, og i disse dager er klubben, som den ene av to i distriktet, i gang igjen med svømmeaksjonen i samarbeid med Gjensidigestiftelsen og Norges Svømmeforbund.

La det også være nevnt at fotballgruppa og svømmegruppa i klubben i 2009 fikk integreringsprisen i Stange for sitt arbeid med å trekke med flerkulturelle i sin virksomhet. Ved siden av Hoel var det Bjørn Kvaal som mottok prisen. Laget har vist hvordan integrering skal gjøres i praksis, og det er viktig at de også har klart å dra med foreldrene, la juryen vekt på.

Stange Sportsklubb har fått mye pepper de siste dagene. Midt oppe i dette er det fint å kunne konstatere at laget også er så mye mer. Og har mye å bidra med til en nyvalgt partileder som skal i gang med å utforme en ny politikk for landets største parti.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.