I går var det fakkeltog mot mobbing over hele landet, også i Hamar. Vi har fått vite at 17.000 barn og unge sier de blir mobbet. Tre skoler i Hedmark står på Utdanningsdirektoratets liste over skoler som har et mobbeproblem. VG har brakt den tragiske historien om 13 år gamle Odin som tok livet av seg, fordi ingen klarte å stoppe mobbingen.

I går gikk tusenvis i fakkeltog mot mobbing. Det er bra, fordi vi sier tydelig fra at vi ikke godtar at mange barn mobbes hver eneste dag. For noen har mobbingen konsekvenser for resten av livet, noen få ender sitt liv slik Odin gjorde.Men skal de store demonstrasjonstogene få betydning, må det skje noe mer enn appeller og fakler. Vi må ta innover oss at vi alle har et ansvar for å stanse mobbing. De fleste barn mobber ikke. Bare et lite fåtall står bak slike handlinger. Men altfor mange velger å være tause vitner til det som foregår. Slik gir de en stilltiende aksept for at barn som mobbes fortsetter å bli stå utenfor det sosiale fellesskapet.Det er når den tause majoriteten sørger for at mobbingen avsluttes, at det skjer en forandring. Når lærere og foreldre griper inn og sørger for at mobbeofre inkluderes fullt ut i klassens sosiale liv, er det håp for mobbeofrene. Dessverre har fakkeltogene ingen betydning, hvis ikke hver og en av oss forstår at vi må våge å ta tydelig til motmæle hver gang noen mobbes i vår nærhet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.