Ifølge avisen gliser han godt, og forteller at han vil ha flere i lange midlertidige stillinger, lengre arbeidsdager, kutt i sykelønn og avvikle fedrekvoten.

Barne- og familieminister Solveig Horne (Frp) skapte overskrifter på forsommeren da hun foreslo at fedre kan overføre sin foreldrepermisjon til mor. Tonning Riise mener hun skulle gått enda lengre. Han vil heller ha en ordning der foreldre selv fordeler hvem som tar ut hvilke uker. Han går samtidig inn for å kutte flere velferdsgoder, som å kutte sykelønnen fra 100 til 80 prosent, behovsprøve velferdsordninger, kutte kontantstøtten, redusere bruken av oljepenger, redusere stillingsvernet og øke normalarbeidsdagen med en time.

Det mest radikale forslaget dreier seg likevel om midlertidige ansettelse. Frp-statsråden har foreslått å åpne for en generell adgang til midlertidige ansettelser. Tonning Riise vil også her gå enda lengre, og legge til rette for midlertidige ansettelser i fem år. Han avfeier innvendinger om at dette gir mer midlertidighet med at det ikke dreier seg om alternativene midlertidig eller fast jobb. Problemstillingen er midlertidig ansatt eller ingen jobb i det hele tatt, slår han fast.

Regjeringen har argumentert ut fra en sannhet om at flere midlertidige stillinger gir flere faste stillinger. Ifølge forsker Jørgen Svalund, som har skrevet doktorgrad om temaet, stemmer ikke dette. Det er gjort undersøkelser i flere land som viser at flere midlertidige stillinger tvert om gir færre faste stillinger. Det som altså kan skje er at ungdom blir tvunget til å sette livet på vent i opp til fem år, uten noen fast jobb. Hvilken bank er det som gir boliglån til en som har bare en midlertidig jobb?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.