Når den samme Holtet nå peker på delingen av klubbens bredde- og elitelag, håper vi det ikke er ment verken som en unnskyldning eller forklaring. Tallenes tale forteller at Storhamars elitelag ikke drives i balanse. Det skal ikke Holtet få ansvaret for. Det hviler derimot tungt på den tidligere ledelsen, med Ole Erik Hulleberg i spissen.

Realiteten er at dette er en vanstyrt håndballklubb, som ikke har kunnet betale sine kreditorer og heller ikke leie av hall over lang tid. Likevel har man nådd fram med betalingsutsettelser, og fått gehør for kravet om bygging av en ny hall til 70 millioner kroner. Den som har framført motforestillinger til den økonomiske realismen i prosjektet, har blitt beskyldt for å være mot idretten, og mot jenteidrett.

Det er ikke vanskelig å forstå at Storhamar håndball vegret seg for å levere et fullstendig regnskap da formannskapet nylig innvilget gjeldsutsettelse. Hvilken politiker ville sagt ja hvis de tallene som nå foreligger hadde vært på bordet? Idretten er på lang sikt ikke tjent med at politikerne setter «troen» foran økonomisk realisme. Sentrale personer i Høyre og Arbeiderpartiet som Morten Aspeli og Pål-Jan Stokke valgte å avvise den skepsis som andre politikere ga uttrykk for. Noen ganger bør hjertet ikke få bestemme.

Vi håper selvsagt at Storhamars håndballjenter gjør oppholdet i 1. divisjon så kort som mulig. Vi unner klubbens ildsjeler suksess, og setter vår lit til at Øystein Holtet og den nye ledelsen sørger for balanse mellom kostnader og inntekter. Det er trist at Storhamar innvier sin nye hall i 1. divisjon. Overraskende er det imidlertid ikke. Idrettsledere i Hamar har vært flinke til å fortelle at nye, flotte anlegg er nøkkelen til økonomisk suksess. Politikerne har vært lydhøre og naive. Derfor mangler det ikke på førsteklasses anlegg her i regionen. Men toppidretten glimrer likevel tidvis med sitt fravær.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.