Det er lov å erkjenne at man ikke har fått det til. Derfor setter vi pris på at Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) reagerer så raskt når hun ser at påstanden om at Ungdommens kommunestyremøte bare har blitt en pyntegjenstand, faktisk har noe for seg. Nå ber hun rådmannen legge fram en ny sak om hvordan Ungdommens kommunestyre skal fungere.

Hun gir dessuten ungdommens egen ordfører Thomas Skyberg rett i at han med fordel kunne fått lov til å dra rundt på de andre skolene og snakke med elevene. Det viser seg at det også er politisk vilje til å arrangere møte om trafikksikkerhet med rektorer, FAU og elevråd.

Thomas Skyberg har slått i bordet og fått gjennomslag på alle punkter. Det er en seier for ungdommene som engasjerer seg i Ungdommens kommunestyre. Men det er også en seier for Ringsaker kommune, som dermed ikke lenger går glipp av friske og vettuge synspunkter fra en generasjon som snart skal få stemmerett. Ordførerens inngripen er en anerkjennelse av hvor viktig det er å forsøke å skape politisk interesse hos en generasjon som i for stor grad ser på de politiske prosessene lokalt og nasjonalt som noe som ikke angår dem.

Når Ringsaker nå får mer form på sitt ungdomskorrektiv, får det ordinære kommunestyret også viktige impulser i arbeidet sitt. Det bør være noe å tenke på for de andre kommunene i regionen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.