Etter 27 år som medarbeider hos Norsk Tipping har rådmann Imsdalen mye kompetanse som Oslo-selskapet Charitech As trenger når spillmonopolet skal utfordres.

Imsdalen sier til Hamar Arbeiderblad at han spurte seg selv om styrevervet kunne medføre habilitetsproblemer. Han kom til at svaret var nei. Det er vi enige med Imsdalen i. Det er ikke mangel på habilitet som gjør at Løten-rådmannens nye styreverv er dypt problematisk. Langt vanskeligere er det at Imsdalen stiller seg i spissen for et angrep på inntekter som alle norske kommuner kan nyte godt av. Som Hamar Arbeiderblad påviser fikk kommunene på Hedmarken i fjor 26 millioner kroner av spillemidlene til Norsk Tipping. De gikk til utvikling av idrettsanlegg og nærmiljøanlegg. Disse pengene forsvinner hvis Tollef Imsdalen og andre private spillaktører får suksess.

At den jevne spiller ønsker seg flere spillfirmaer for å få alternativer kan vi forstå. Av en rådmann forventer vi større evne til refleksjon. Det er vanskelig å skjønne at Imsdalen kan sitte som rådmann og foreslå søknader om spillemidler på vegne av Løten kommune, og samtidig bekjempe spillemidlene fra sin nye framskutte posisjon. Imsdalen er ikke inhabil, men han har svekket sin troverdighet.

Det er selvsagt legitimt å arbeide for å fjerne det norske spillmonopolet. Vi har for tiden en regjering som åpner for andre aktører. Men det er ikke troverdig å tjene penger på å motarbeide Norsk Tipping, samtidig som man som rådmann nyter godt av de statlige spillemidlene. Flere store idrettsprofiler har blitt utestengt fordi de mottar honorar fra utenlandske spillselskap. Etter vår oppfatning havner Løten-rådmannen i samme kategori. Ordfører Bente Lilleøkseth bør fortelle Imsdalen at han må velge om han vil være rådmann i det offentlige byråkratiet, eller om han vil jobbe i spillbransjen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.