Enda en gang ser vi at konserntoppene i mediebransjen sikrer seg en avlønning som skaper sterke reaksjoner. Det var Dagens Næringsliv som i påsken avdekket at konsernledelsen i Egmont økte sin totallønn til 45.4 millioner kroner. Dette skjer samtidig som norske TV2, som eies av Egmont, forsøker å sikre en statsstøtte på 135 millioner kroner i forbindelse med den såkalte TV-avtalen for kommersielt allmennkringkasterinnhold.

Mens TV2 har gjennomgått en tøff nedbemanningsprosess de siste årene, har konsernsjefen og visekonsernsjefen i eierselskapet Egmont en samlet lønn på drøye 45 millioner kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv tjener de to mer enn dobbelt så mye som de to tilsvarende topplederne i Schibsted. Med en samlet godtgjørelse på 19,6 millioner kroner er heller ikke Rolv Erik Ryssdal og Trond Berger direkte underbetalt.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) sier til DN at avlønningen av Egmont-toppene gjør at de framstår som om de er frakoblet virkeligheten. Det er dessverre ingen overdrivelse. Mediebransjen har gjennomgått en kraftig nedbemanning vi på ingen måte ser slutten på. Bransjeorganisasjonene kjemper for å få politisk aksept for statlige særordninger i en krisetid, Samtidig forsyner konserntoppene seg av overskuddet som om mediebransjen opplever økonomisk høykonjunktur.

Et midlertidig fritak fra arbeidsgiveravgiften er blant de forslagene en samlet bransje har ønsket seg fra politikerne. Det har foreløpig ikke blitt møtt med særlig stor entusiasme. Årsmeldingen til TV2-eierne hvor konsernledelsens avlønning framgår, er en gavepakke for dem som vil hevde at mediebransjen som mange andre næringer som opplever vanskelige tider, bør klare seg selv. Det burde konserntoppene i Egmont selv forstått og tatt konsekvensen av ved å takke nei til et lønnsnivå som tyder på at de ikke har magemål. Mangelen på kontakt med omverdenen er dessverre påtakelig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.