det er E6 det handler om for tida. En stakkars politiker fra Fremskrittspartiet kan knapt vise seg her i fylket, uten å bli konfrontert med E6. Enten handler det om mer penger til å bygge ut firefelts E6 forbi Hamar, eller det er bompengestasjonene som spretter fram etter hvert som vegen blir ferdig. I juni 2015 vil det koste 234 kroner for å kjøre fram og tilbake mellom Stange og Gardermoen. Hva hadde tidligere Frp-general Carl I. Hagen sagt til det?

Vi spør fordi det var nettopp Carl I. Hagen som for et år siden åpnet valgkampen til Frp her i Hamar. På Østre torg åpnet han sin appell med å snakke om det han kalte «en av våre favorittsaker», nemlig kampen mot bompenger. Hagen hadde kjørt bil fra Oslo til Hamar, og harselerte kraftig over alle skiltene han passerte underveis som varslet om betaling bompenger. Frp-generalen avsluttet med fynd og klem: «La oss få revet alle disse bomstasjonene!»

Hagen har ikke fått innfridd ønsket sitt. I stedet betaler vi mer bompenger enn noen gang. Frp-politikerne, vrir seg når spørsmålet bringes på bane, og unnskylder seg med at det ville vært enda flere av de forhatte bommene hvis de rødgrønne hadde fått styre videre. Finansminister Siv Jensen ble under sitt besøk på Moelv denne uka avkrevd svar på om det faktisk blir bevilget penger i statsbudsjettet til å bygge E6 fra Kolomoen til Brumunddal. Det må svi i sjelen når lederen for selve vegbyggerpartiet Frp ikke kan gi noe annet svar enn at vi må vente på statsbudsjettet.

Det er kjernevelgerne sine de skuffer, Tor André Johnsen, Bård Hoksrud og de andre Frp-politikerne, når de ikke kan innfri løftene sine. Bilistene, trailersjåførene, drosjeeierne, de som synes de allerede har betalt nok som det er med årsavgift, dieselavgift (som har økt med Frp i regjering) og skyhøye bensinpriser. Nå setter vi vår lit til at Frp klarer å få gjennomslag for 200 millioner kroner til E6 gjennom vår region i statsbudsjettet. Dessuten håper vi bompengeavgiftene ikke blir enda høyere enn de er i dag. I så fall må Carl I. Hagen komme tilbake og svare for seg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.