Administrasjonen styrer mot et underskudd på 150 millioner kroner, og dette er en uholdbar situasjon.

Til tross for at det er mange årsaker til overskridelsene som ikke Sykehuset Innlandet har ansvaret for, kan man ikke fortsette å opparbeide seg et stadig økende underskudd. Vi hadde ønsket sykehusledelsen hadde agert raskere for å få kontroll over den økonomiske situasjonen. Det kan se ut som tiltakene kommer i seneste laget. Særlig gjelder det selvsagt driften i Gjøvik og Lillehammer, hvor underskuddene er massive.

Dessverre rammes også Barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk ved Sanderud sykehus. Sju døgnplasser skal legges ned, og hele den ungdomspsykiatriske seksjonen skal omorganiseres. Dette er en enhet som tar seg av ungdom mellom 13 og 18 år, som sliter med angst, depresjon, psykose og traumer. Vi synes det er beklagelig at nettopp denne gruppen rammes, og ber våre stortingspolitikere merke seg hvilke konsekvenser kuttet i sykehustilbudet får.

Helse Sørøst må etter vårt syn i større grad ta innover seg den svært krevende situasjonen Sykehuset Innlandet befinner seg i, med en utfordrende sykehusstruktur. Kompensasjon for kostnadskrevende struktur er fjernet, og denne bør gjeninnføres for å unngå de aller mest smertelige kuttene. Dessuten må hedmarksbenken kjempe for Innlandet gjennom økte sykehusbevilgninger i statsbudsjettet. Her har Ap i sitt forslag satt av 1.65 milliarder kroner mer til sykehus.

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) sier til Hamar Arbeiderblad at dette ville bety 80 millioner kroner mer til Innlandet i 2019. Hedmarkspolitikere både i opposisjon og posisjon må kjenne sin besøkelsestid, og gjøre en jobb for Innlandet i det kommende statsbudsjettet. Vi minner også Helse Sørøst om at en avgjørelse for et nytt mjøssykehus er påtrengende og bør komme før jul.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.