Regjeringen holder sine løfter om en satsing på jernbane. 225 millioner kroner til Intercity på Dovrebanen er det foreslått i statsbudsjettet. Det er en bevilgning som betyr noe, som Hamar-ordfører Einar Busterud (BBL) sier det.

Selvsagt er det langt fram til jernbanens dobbeltspor går helt til Lillehammer, hvis det noen gang kommer dit. Men det er de små seirene, de dryppvise bevilgningene, som viser om tempoet og ambisjonene opprettholdes. For Hamars del betyr bevilgningene i forslaget til statsbudsjett at det nå kan planlegges for prosjektene Kleverud-Sørli og Sørli-Åkersvika. Dermed ser det ut som det fortsatt er mulig å nå målet om dobbeltspor til Åkersvika i 2024.

Også på det andre store samferdselsprosjektet i Hedmark, fire felts E6, er bevilgningene tilstrekkelige til å holde farten oppe. Dermed kan Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) fortsatt drømme om en ny trebru over Mjøsa.

Det er også omtrent så mye Høyre/Frp-regjeringen har sett til Innlandet. Bioøkonomien satses det heller ikke på denne gangen. Det var et håp om bevilgninger til Ilseng fengsel, men heller ikke dette har nådd opp i budsjettprioriteringene. Kommunene har også grunn til å være skuffet. Det blir ikke noe løft for tjenester som betyr noe for folk i deres hverdag.

Sett med et nasjonalt blikk er budsjettforslaget lite kontroversielt. Riktignok gis det fortsatt skattelettelser til dem som tjener mest. Men selv om de med inntekt på over en million kommer best ut, er budsjettet mindre preget av å øke forskjellene i samfunnet enn det vi tidligere har sett fra denne regjeringen.

Alt tyder da også på at statsminister Erna Solberg (H) slipper truslene om regjeringskrise denne gangen. Både fra Venstre og KrF er tonen at det ligger godt til rette for forhandlinger. Når selv Ap-leder Jonas Gahr Støre avlyser budsjettkrisen, kan vi føle oss rimelig sikre på at Siv Jensen får en rolig høst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.