Det var distriktene mot den sentrale ledelsen på Høyres landsmøte. En rekke fylkespartier, deriblant Hedmark, presset på for å få vedtatt resolusjoner som forhindrer sentraliseringspolitikken som regjeringen har lagt opp til. Det gjaldt særlig helsepolitikken, hvor helseminister Bent Høie (H) led flere nederlag. Høyres distriktspolitikere ønsker en mer desentralisert sykehusstruktur, med kirurgisk akuttenhet og fødeavdelinger ved lokalsykehusene.

Lengst gikk Høyres ordførerkandidat i Kristiansund, Torbjørn Sagen, som ifølge Aftenposten støtter et søksmål mot sin egen helseminister. Bakgrunnen er den bitre striden om lokalisering av fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal. Men også arbeidsmarkedspolitikk og politireform ble utsatt for kritikk. Det samme gjelder innenfor samferdsel og høyere utdanning.

Vi er slett ikke overbevist om at desentralisering og mer makt til kommunene alltid er det beste svaret. Til det har vi sett for mange viktige politiske prosesser som kunne vært til samfunnets beste, bli torpedert av ordførere med kortsiktige mål. Det gjelder ikke minst innenfor helsepolitikken. Men det er forståelig at Distrikts-Høyre markerer seg. Det er bare få måneder til et kommunevalg hvor Høyre sliter med å komme på offensiven. En markant sentraliseringspolitikk gjør det ikke lettere. For regjeringen er dette likevel problematisk. Med valgseier i 2017 som mål trenger Høyre å vise fram viktige reformer. Helgens landsmøte ble i stedet en korreksjon av regjeringen politikk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.