Hamar Arbeiderblad fortalte i går om flyktningene som ble beordret til mottaket på Dombås.

Ifølge asylsøkerne har mottaket på Dombås svært dårlige fasiliteter. Et seksmannsrom hvor også måltidene skal inntas. Ingen tilkobling til internett. En isolert tilværelse langt borte fra folk, og med begrenset mulighet til kommunikasjon med omverdenen.

Heldigvis snudde UDI i går. De flytter i stedet til Søndre Land mottak på Hov.

Ayalsem Kenate som uttaler seg på vegne av flyktningene, fikk oppholdstillatelse for et år siden. I likhet med de andre har han bodd flere år på mottaket i Moelv. Hans drøm er bolig i Lillehammer som er hans bosettingskommune, og muligheten til å lære bedre norsk og bli en del av dette samfunnet.

Nå var han i ferd med å bli sendt til en helt annen region, og med enda større uvisshet.Hvorfor blir det slik? Mottaket i Moelv skal stenge, og det finnes ikke kommuner som vil ta imot flyktningene. Køen er lang, og ventetiden endeløs.

Dette er det konkrete resultatet av at norske kommuner vegrer seg for å ta imot flere flyktninger. Det kan ikke være overraskende at livet på asylmottaket kan skape konflikter, når framtida er så uviss.

Vi oppfordrer kommunene til å vise raushet når det gjelder å bosette flyktninger.

På lang sikt er dette den beste integreringspolitikken. Frp har oppfordret kommunene til å si nei til å motta flyktninger.

Hvilket svar har de å gi Ayalsem Kenate når han spør når det virkelige livet kan begynne?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.