Hedmarkingen er av det romslige slaget. Vi er kanskje mer romslige enn vi går rundt og tror at vi er. Og vi må begynne å bli stolte av det og slutte å snakke hverandre ned. Det er essensen i den nye kommunikasjonsplattformen for Hamar-regionen som skal avduket i dag. Det klare målet er å lokke flere til å bosette seg i regionen, og med det sikre vekst og trivsel også i tida framover. De statlige overføringene premierer i stor grad befolkningstilvekst. Vekst i folketallet er nødvendig for å ta del i den generelle veksten i det norske samfunnet. De siste årene har innlandsfylkene vært taperne her. Det er altså nødvendig at vi blir flere.

For Hamar-regionen skulle en del forutsetninger ligge til rette for en vekst og utvikling. Ikke minst investerer storsamfunnet i mer enn noen gang i utbygging av infrastruktur med firefelts motorveg og dobbeltspor på Dovrebanen. Utbyggingen er en del av en overordnet politikk for å avlaste vekstpresset i hovedstadsregionen ved å gjøre reisetiden inn til arbeidsplasser i Oslo-området kortere.

Men så avhenger det også litt av oss som bor her. Hvordan vi blir oppfattet har mye å si for lysten til å etablere seg her. Vårt omdømme må vel kunne sies å ha vært nede i knestående ved minst et par anledninger det siste halvåret. Hele landet hylte av latter over innslaget Hedmarksnytt på TV2 i fjor høst. Det var oss de lo av. Noen uker senere var et halvferdig stupetårn lattertema i landets mest sette TV-program «Nytt på nytt». Det var det førstnevnte programmet som ga regionen en dytt til å få i gang et arbeid rundt vårt eget omdømme. Regionrådet bevilget 890.000 kroner for å etablere den kommunikasjonsplattformen som blir lagt fram nå i dag.

- Folk har behov for å uttrykke den stoltheten de føler og som sjelden kommer opp i dagen. Vi må slutte å snakke oss ned. Vi må lære oss å ta imot ros, skryte av hverandre og snakke pent om hverandre, sier prosjektledelsen i dagens avis. Greit. Men det gjør oss spent på om det også kommer forslag til noen konkrete tiltak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.