Tirsdag kom nyheten om at det er den tidligere langrennsløperen og nå sjef for verdens mest suksessrike langrennslandslag, Åge Skinstad, som skal etterfølge Christl Kvam. Av flere grunner er NHOs valg av ny leder for Innlandet spennende.

NHO vil for det første få en leder som er svært godt kjent landet over, og som mange fra før har ett eller annet forhold til. Skinstad er tidligere eliteløper i langrenn med blant annet en verdenscupseier i stafett, og vil også være kjent som ekspertkommentator på NRK. Sjef for landslaget har han vært de siste ni årene, og samarbeid med næringslivet har vært en av de viktigste oppgavene. Han blir gitt mye av æren for den eventyrlige suksessen norsk langrennssport har hatt de siste årene.

Men Skinstad, med lærerutdanning fra Elverum, har også hatt viktige stillinger innenfor næringslivet som landsansvarlig for Adidas Norge og lederoppgaver i Øko Kraft og Madshus Skifabrikk AS. Hedmark-tilknytningen er blant annet hytte på Sjusjøen og en 12 prosents eierandel i Sjusjøen Utvikling AS.

Til HA sa han i går sa han at det viktigste han kan overføre fra sin jobb som landslagssjef er innstillingen om å bli gode sammen. Dette må være en innstilling som blir god å ta med seg for en som skal lede viktig utvikling i Hedmark og Oppland. Gode sammen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.