Nesten 40 prosent oppnådde Ap på målingen publisert i Dagens Næringsliv i helgen. Lederskiftet har gått nærmest smertefritt for seg, men så er da heller ikke forskjellen på Jens Stoltenberg og Støre påtrengende stor. Dessuten har nok den nye Ap-lederen vært i politikken lenge nok til at han forstår at det ikke bare er egen framtreden han kan takke for framgangen. Det nylig framlagte forslaget til statsbudsjett har nok gitt ekstra vind i seilene for Ap.

Sjelden har vi sett et statsbudsjett bli mottatt så negativt hos velgerne. Når Frp-nestleder Per Sandberg må gå ut i mediene og erklære at regjeringen har store problemer med å forklare skatteprofilen i statsbudsjettet, forteller det at finansminister Siv Jensen har fått en helt annen mottakelse enn hun ventet. Så er det da heller ikke hverdagskost at skattelettelsene i all hovedsak kommer de som tjener mer enn to millioner kroner til gode.

I tillegg har endringene i uføretrygden skapt reaksjoner. Bildet som tegnes er at en del av de uføretrygdete får skjerpet skatt, mens milliardærene får skattelette. Da skjønner vi at finansministeren sliter med å få aksept for begrepet «vekstfremmende skattelettelser». Dagbladets meningsmåling knyttet til statsbudsjettet levner liten tvil. Bare 22 prosent av de spurte synes retningen på budsjettforslaget er god, mens hele 46 prosent svarer at dette går i feil retning.

Det er først nå regjeringen har begynt å iverksette den politikken som ble varslet før valget. Det første statsbudsjettet som Erna Solbergs regjering helt og fullt kan kalle sitt, har for første gang på svært lenge gitt rødgrønt flertall på partibarometrene. Mellompartienes respons på budsjettforslaget har vært lunken. Ifølge Dagsavisen sonderer allerede Ap rundt hva som kan være en ny flertallskonstellasjon etter valget i 2017. Mens frieriet til mellompartiene blir stadig sterkere, er SV på veg ut i mørket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.