Riktignok nådde ikke Hage-gruppen sitt uttalte mål om en omsetning på CC Stadion på en milliard kroner det første driftsåret. Men 850 millioner kroner er slett ikke noe nederlag. Først og fremst bør man ta tak i matbutikken på CC, som har en omsetningssvikt på 20 millioner kroner sammenlignet med tidligere lokalisering. Her handler det om å tilby mer kvalitet til kundene.

Det store bildet er imidlertid at CC stadion først og fremst har blitt en viktig aktør på regionmarkedet. Det er fra de omkringliggende områdene at kundene kommer. Hamarsingene selv bruker lengre tid på å bli vant til det nye kjøpesenteret. Her tror vi tiden vil jobbe for CC Stadion. Likevel er nok akkurat dette en gladmelding for handelsstanden i sentrum.

Vi vil peke på det positive i at det er lokale eiere som her har pløyd inn penger i noe som gjør Hamar til en langt mer attraktiv handelsby. Det har også en effekt for aktiviteten i sentrum for øvrig. Ser vi det i sammenheng med de betydelige offentlige investeringene som er gjort de siste årene, i form av Kulturhuset, Stortorget, Ankerskogen og Strandgata gir det perspektiver for framtidas Hamar.

En annen effekt av de store investeringene ser vi i Hamar Arbeiderblads omtale av Hamar pukk og grus. Selskapet hadde i fjor inntekter på 130 millioner kroner, noe som skyldes oppdrag for både kulturhus, E6 og jernbanen. Vekst skaper ny vekst. Det er også målet for framtidas Hamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.